Om Habanera

Om Habanera och Bo Aurehl

Med över 30 års erfarenhet av konserter, näringslivsevenemang och kongresser, tar vi ansvar för innehållet och för tekniken, med omdöme och stil. Och för att allt fungerar smidigt på plats.

1991 grundade jag Habanera. Jag var då Label Manager för världens ledande skivmärke för klassisk musik, Deutsche Grammophon. Till mina uppgifter hörde att ta hand om de stora artisterna när de gästade Sverige, att organisera presskonferenser och evenemang.

2012 – 2015 var jag VD för Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus AB, sedan bestämde sig staden för att slå ihop sina kulturinstitutioner i ett arenabolag. Det säkrade symfoniorkesterns framtid, vilket var mitt främsta mål som konserthuschef.

Långt tidigare hade jag varit musiklärare och körledare i Adolf Fredriks Musikklasser, och därefter kormästare vid Malmö Opera.

1994 genomförde vi en stor adventskonsert i Blå hallen, Stockholms Stadshus. Evenemanget växte organiskt, och numera ger vi årligen åtta föreställningar under ett veckoslut. www.konsert.nu

I 50 år har jag organiserat och dirigerat Luciatåg, först i Adolf Fredriks Musikklasser och senare med Stockholm Singers.
2021 tog vi steget till Stockholm Waterfront; Luciagalan med Stockholm Singers, Adolf Fredriks Musikklasser och Lilla Akademien. www.konsert.nu

Under årens lopp har vi tagit ansvar för innehållet (oftast den så kallade underhållningen) vid hundratals större och mindre evenemang i Stockholms alla evenemangslokaler, på andra platser i Sverige och även några i utlandet.

Våra uppdragsgivare är svenskt och utländskt näringsliv, eventföretag, resebyråer, kongresser, stat, kommun och landsting. Här finns ett urval.

En specialitet är Intelligent underhållning. exempelvis vid större jubileer eller med Nobeltema vid banketter i Blå hallen.